Productinformatie

AGB Code: 76088140

Optinue Daglenzen bevinden zich in een gebufferde zoutoplossing zonder conserveringsmiddelen. Optinue Daglenzen zijn voorzien van Hyaluronzuur, hetgeen rode ogen en irritatie voorkomt. Materiaal HEMA+GMA+MAA COPOLYMER, 58% H20, BCR:8.6/DIA 14.0.

Hierbij treft u tevens informatie aan voor het op een zo veilig mogelijke manier dragen van uw Optinue Daglenzen.

Leest u deze gebruiksaanwijzing/productinformatie aandachtig door. Raadpleeg uw oogarts indien u twijfelt of indien u nog nooit daglenzen heeft gedragen. Optinue Daglenzen zijn kwalitatief hoogwaardige zachte contactlenzen en voldoen aan alle Europese normen en medische richtlijnen. Met Optinue Daglenzen bent u verzekerd van een veilige en betrouwbare oogcorrectie. Optinue Daglenzen zijn afgestemd op uw ogen, ze zijn daarom voor individueel gebruik. Optinue Daglenzen mogen maar één keer worden gebruikt! Gebruik ze daarom niet opnieuw. Optinue Daglenzen worden bewaard in een steriele toestand, tot het moment van openen. Als de zegel reeds verbroken of beschadigd is, gebruik de lens dan niet.

Hygiëne

Was en droog uw handen voordat u uw Optinue Daglenzen uit de houder haalt. Persoonlijke hygiëne is zeer belangrijk.

Inbrengen

Neem de Optinue Daglens uit de houder en zorg ervoor dat de Optinue daglens niet binnenstebuiten zit en leg de Optinue Daglens op de top van uw wijsvinger. In de spiegel kunt u goed volgen wat u aan het doen bent, trek met de middelvinger van dezelfde hand het onderste ooglid naar beneden.  Met uw vrije hand duwt u het bovenste ooglid opwaarts en zo legt u uw Optinue Daglens voorzichtig op de zichtbare Iris. Laat uw oogleden voorzichtig los. U kunt deze procedure voor het andere oog herhalen. Kort na het inzetten van uw Optinue Daglenzen zou u goed moeten kunnen zien. Ziet u niet goed? Controleer dan of uw Optinue Daglenzen niet binnenstebuiten zit en of  u de juiste lens met de juiste sterkte in het juiste oog draagt? Blijft u een oncomfortabel gevoel houden neem dan de Optinue Daglens uit en raadpleeg eerst uw oogarts alvorens ze opnieuw te dragen. U kunt ook contact opnemen met de klantenservice van OPTINUE voor advies en ondersteuning.

Uitnemen

Alvorens uw Optinue Daglenzen uit te nemen adviseren wij u uw handen goed te wassen en daarna te drogen. Kijk nu naar boven en schuif de Optinue Daglens met uw vingertop naar beneden op het witte gedeelte van uw oog. U kunt nu de Optinue Daglens verwijderen door de Optinue Daglens voorzichtig tussen uw duim en wijsvinger te nemen.

Belangrijke Informatie:

 • Draag uw Optinue Daglenzen NIET tijdens het slapen.
 • Stel uw Optinue Daglenzen NIET bloot aan haarlakken, spuitbussen en cosmetica.
 • Indien uw ogen rood zien, pijn doen, als uw zicht wazig is of bij overvloedig tranen, neem dan uw Optinue Daglenzen uit. Raadpleeg uw oogarts indien deze problemen zich voor blijven doen. U kunt ook contact opnemen met de klantenservice van Optinue.
 • Sommige geneesmiddelen kunnen tot gevolg hebben dat uw Optinue Daglenzen minder goed verdraagt: raadpleeg in dat geval uw oogarts of neem contact op met de klantenservice van Optinue.
 • Zwemmen of douchen kan alleen indien u een waterdichte zwembril draagt.
 • Volg altijd de instructies op van deze gebruiksaanwijzing, uw oogarts of de klantenservice van Optinue.
 • Gebruik geen vloeistoffen die niet bedoeld zijn voor de lenzen zoals leidingwater, bronwater, speeksel.
 • Gebruik nooit lenzen die reeds door iemand zijn gedragen.
 • Houd de lenzen buiten bereik van kinderen.
 • Laat minimaal; één keer per jaar uw ogen controleren door een oogarts, optometrist of contactlenzenspecialist.
 • Optinue Daglenzen zijn uitsluitend bedoeld voor éénmalig gebruik, daarna moeten ze worden weggegooid. Voor reinigen en hergebruiken zijn ze niet geschikt.